Hajókázás a Comói-tavon

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

Felejthetetlen élményben volt részünk, kibéreltük a Mandarin Oriental hajóját, amivel egy óra alatt bejártuk a Comói-tavat: a környező falvakat, az éttermeket és a híres emberek nyaralóit is láthattuk. Ez a hajókázás már önmagában is csodás élmény lett volna, hiszen Lago di Como gyönyörű természeti adottságokkal és különleges atmoszférával rendelkezik. A mai blogbejegyzésben az élménybeszámolóm olvashatjátok.

  • Az első állomásunk ez a kétezer éves múltra visszatekintő ház, ami egy forrás köré épült. Ezt a helyet még Leonardo da Vinci is látogatta, napjainkban pedig még Mark Zuckerberg is nyaralt már itt, és rengeteg rendezvényt tartanak a házban. A nehéz megközelíthetőség miatt – elképesztő kacskaringós úton lehet eljutni a házhoz – még helikopterleszállóval is rendelkezik a hely. 

  • A következő hegyoldalon a Prada tulajdonosok háza látható.

  • Ezután feltörtek a régi emlékek, ugyanis George Clooney villáját láttuk kívülről, ahol már jártam korábban. 2009-ben egy német tervező engem választott a katalógus fotózásához, így egy gyönyörű júliusi napon láthattam az egész házat belülről.

  • Utána a Villa Le Roset láttuk, ami arról híres, hogy a második világháború után Winston Churchill itt pihente ki a fáradalmakat.

  • A következő Gianni Versace háza volt, aminek elképesztő kertje van, és Clooney villája előtt a leghíresebb látnivaló a tavon.

  • Ez után egy esküvő előkészületeit pillantottuk meg, majd az olasz idegenvezetőnk megjegyezte, hogy John Legend és a modell Chrissy Teigen esküvője is itt volt, de még az All of Me számának videoklipjét is itt forgatták.

  • Ezt követően a Villa d’Este Cernobbiot láthattuk, ami a tó legnépszerűbb szállodája, és az olasz hírességek kedvenc hétvégi kikapcsolódásának helyszíne. Érdekesség, hogy Claudia Cardinalenak még saját lakosztálya is volt itt.

  • A tavat a filmipar is kedveli, például Cernobbioban a kastélyt gyakran kiadják forgatásra, az Oceans 12-ben a nagy rablás is itt történt.

  • Ez után már csak egy kis kastély megtekintése fért bele az időnkbe, ami jelenleg egy francia milliárdos tulajdonában van, de régen II. Miklós orosz cáré volt, ahol megpróbálták megölni is.

Ha a továbbiakban sem szeretnél lemaradni az enteriőr tippekről és egyéb újdonságokról, akkor csatlakozz a Fourelle Co. közösséghez! Iratkozz fel a hírlevélre, amit heti egyszer küldünk!