Étteremajánló: Saint-Tropez

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

Saint-Tropez szupermenő! Imádjuk a Provance régiót, ugyanolyan fontos nekünk, mint Toszkána. Nem véletlen, hogy sok A-listás hollywoodi sztárnak van itt egyChâteau-ja, annyira gyönyörű hely, és a természeti adottságai miatt a szőlőtermesztés csak úgy virágzik! Olvass tovább a teljes Saint-Tropez étteremajánlóért!

  • Nagy meglepetésemre többektől hallottam, hogy nem kapták el ott a fonalat, és esetleg még unalmas is volt. Az éttermes élménybeszámolóm nekik is szól! Fontos: ez a hely spontán kirándulásnak nem jó célpont, itt mindent előre le kell foglalni, hetekkel…Először is, amit tilos kihagyni: La Petite Plague-ban egy vacsi! Isteni a ceviche, és nagyon vagány a belső kialakítás is, az egész padló homokkal van borítva.

  • Chez Madeleine: pici piaci büfékocsiból a legfinomabb tengeri herkentyűk. Itt mindig friss osztrigát eszünk, csigát, rákokat (nyersen mindent ugyebár), és hozzá a legfinomabb pezsgőket kínálják. Pár bárszék és asztal, na meg elképesztő hangulat, legutóbb egy utcai zenész játszott régi francia zenéket.

  • Idén nyitotta meg második éttermét a Louis Vuitton, de nem nagy élmény. A dizájnt nem vitték túlzásba, és az ételektől sem ájultunk el. Talán újra megpróbáljuk jövőre, hátha beindulnak…

  • Kávézni a Dior-ban feltétlen kell – azon kívül, hogy a fotózkodó turisták számára kötelező helyszín -, tényleg isteni kávét és koktélt kínálnak.

  • A LE TIGRR egy nagyon hangulatos hely, egy dombon található a város közepén, ezért gyönyörű innen a naplemente. A zenészek a vendégek kívánságait játszák, és az étel is hibátlan. Kötelező vacsi program!

  • A Pan Dei Palace egy hotel belső udvarán nyitott meg, egy új görög étterem. Igazán hangulatos, DJ játszik minden este (Shazamot elő!), és az ételeket úgy készítik és tálalják, hogy megoszthassuk egymással. (Én persze “kaja irigy” vagyok, így kikértünk mindent… Rosszul lettem a felénél, nem ettem meg a menüsort végét, és kértem egy Fernetet – gyomorkeserű -, hogy ne ájuljak el ott rögtön! :)))

Ha a továbbiakban sem szeretnél lemaradni az enteriőr tippekről és egyéb újdonságokról, akkor csatlakozz a Fourelle Co. közösséghez! Iratkozz fel a hírlevélre, amit heti egyszer küldünk!