Szilvás Crostata

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

Koktélok mellett recepteket is szeretnék megosztani a Fourelle közösséggel, az első ilyennek pedig egy ízletes desszertet; a szilvalekváros crostatát választottam! Ez az olaszok kedvenc nyári pitéje, ami egész egyszerűen egy omlós, puha tésztából áll, amit lekvárral és/vagy gyümölcsökkel töltenek meg. Isteni finom, mégsem bonyolult az elkészítése.

  • Hozzávalók:

    25dkg liszt

    20 dkg vaj

    12.5 dkg cukor

    1db tojássárgája

    1db bio citrom reszelt héja

    0.5 üveg szilvalekvár

  • Elkészítés: 

    A lisztet egy tálba szitáljuk és lyukat formázunk a közepén. Beleszórjuk a cukrot, a tojást, a sót és a citromhéjat, majd hozzáadjuk a puha vajat és összegyúrjuk. (A citrom lehetőleg bio legyen, hogy ne fogyasszuk el a vegyszereket.) A tésztát érdemes egy órára pihenni hagyni a hűtőben, majd egyharmad-kétharmad arányban megfelezzük. A nagyobb adagot kinyújtjuk akkorára, hogy beleférjen a sütőformába, majd megkenjük a lekvárral kb. egy ujjnyi vastagon. Ezután kinyújtjuk a kisebb adag tésztát is, és 1 cm széles csíkokat vágunk belőle, végül rácsozva a tetejére helyezzük. 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. 

    Jó étvágyat! 

Ha tetszett az ajánlóm, akkor iratkozz fel a hírlevélre, így mindig elsőként értesülhetsz majd a Fourelle Co. újdonságokról!