5 jógagyakorlat, amit bárki, bárhol el tud végezni

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

A mai cikkben olyan gyakorlatokat mutatok be neked, amiket ülő helyzetben, kortól és edzettségi szinttől függetlenül bárhol el tudsz végezni. Ez különösen praktikus a munkaidő közben, hiszen csupán 10 perc leforgása alatt fel tudod magad frissíteni. Ez az öt gyakorlat akkor is hasznodra válhat, ha épp nem tudsz időt szakítani hosszabb testmozgásra, de a reggeleket is bátran indítsd így, akár az ágy szélére ülve. Próbáld ki, és tapasztald meg a gyakorlatok stresszoldó, pihentető és vitalizáló hatását!

 • 1. GYAKORLAT

  Helyezd a bokád a térded fölé, pipálj a lábfejeddel, és lazítsd el a csípő tájékát! Belégzésre fejtetővel nyújtózz a plafon felé, majd kilégzésre lassan kezdj el a lábakra hajolni! A hajlított térddel finoman törekedj a talaj felé, minden belégzéskor tartsd meg a pozíciód, és kilégzésre fokozatosan engedd bele magad a pózba! Mindkét oldalon végezd el!

 • 2. GYAKORLAT

  Fejtetővel nyújtózz a plafon felé, csavard hátra és engedd le a vállakat, majd billentsd a fejed az egyik vállad fölé! Helyezd a tenyered a füledre (semmiképp ne húzd a fejed, csak a karod súlya, a gravitáció legyen a nyújtóerő), lazítsd a felemelt karod vállát, a másik karral pedig erőteljesen nyújtózz srégen a talaj felé! Pár légzés után végezd el a másik oldalon is!

 • 3. GYAKORLAT

  Fejtetővel nyújtózz a plafon felé, az egyik karral puhán támaszkodj magad mellé, a másik karral nyújtózva pedig döntsd a törzsed oldalra, mintha egy nagy labdára simulnál rá – ne törjön meg a derekad! Belégzéskor tartsd meg a pózt, és minden kilégzésre finoman engedd mélyebbre magad, végig jólesően nyújtózz bele, majd végezd el a másik oldalon is!

 • 4. GYAKORLAT

  Kényelmesen dőlj rá a combokra! Ebben a pózban csupán annyi dolgod van, hogy deréktól felfelé minél jobban ellazulj, és végezz hasi légzést! A karok lógjanak a tested mellett és a nyakad is legyen teljesen laza, akár csak végig a gerincoszlopod!

 • 5. GYAKORLAT

  Utolsó lépésként végezz el egy finom csavarást! Fejtetővel nyújtózz felfelé, majd kilégzésre, az alsó csigolyáktól indulva, csigolyáról csigolyára finoman csavard a gerincoszlopod az egyik irányba! Végezd el a másik irányba is!

Kedvet kaptál egy pilates vagy jógaórához? Jelentkezz be a Fourelle Co. Pilates Studio-ba, és próbáld ki valamelyik mozgásformát egy tapasztalt oktatóval!

Szerző: Kosik Dominika