Könyvajánló – Az 5 kedvencem

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

Ha időm engedi, imádom olvasással elütni azt. Pihentet, feltölt, szórakoztat és minden alkalommal hozzám ad valami pluszt. A Fourelle Shop termékpalettájára is számos könyv felkerült, amiket mind bátran ajánlok nektek, ám ezúttal az öt örök kedvencem mutatom be nektek részletesebben. A teljes cikkért olvass tovább!

  • FRANCES MAYES – NAPSÜTÖTTE TOSZKÁNA

    Ez a könyv egy személyes kedvencem az átalakítások, felújítások miatt. Végtelenül szórakoztató és valósághű módon mutatja be, milyen is valójában egy ilyen projekt, az apróbb, mindennapi problémáktól elkezdve a komolyabb bökkenőkig. A szerelmi szál és a csodálatos tájleírások pedig már csak mind hab a tortán.

    Frances Mayes naplószerűen beszéli el, hogy élete új párjával miként teremtettek igazi otthont a toszkánai Cortona melletti régi házban, és leltek második hazára Olaszországban. Az írónő egyszerre tudja rabul ejteni az olvasó gondolatait és érzékszerveit. A sültmalacárus, a zöldséges, a házvétel körüli hercehurca, a toszkán konyha megannyi fortélya, a pohárban megcsillanó bor ugyanolyan fontosságot kap, mint a történelmi, művészettörténeti, irodalmi kitekintés. Megjelenését követően a könyv több mint két évig folyamatosan szerepelt az amerikai bestsellerlistákon.

  • ANDREA DI ROBILANT – ŐSZ VELENCÉBEN

    Ebben a könyvben egy teljesen más Hemmingway-t ismerhetünk meg, egyszerűen imádom a csípőssége miatt. Érdekes, fordulatokkal és izgalmakkal teli történet, amely többszöri elolvasásra ösztönöz!

    1948 őszén Hemingway és negyedik felesége Velencébe látogatnak, hogy helyrehozzák megromlott kapcsolatukat. Az események azonban váratlan fordulatot vesznek: a jól ismert, csaknem ötvenéves író egy vadkacsavadászaton első látásra beleszeret a még középiskolás velencei lányba, Adriana Ivancichba. A kacér és elbűvölő fiatal lány lángra lobbantja Hemingwayben az évek óta már csak pislákoló alkotói energiát.

  • FRANCISCO G. HAGHENBECK – FRIDA FÜVESKÖNYVE

    Ez egy örök kedvencem. Frida erős, a végletekig kitartó nő volt, ezért abszolút tudok azonosulni vele, nagyszerű példakép bármely nő számára. A borzasztó életútja, a sokszínű kreativitása, a kimeríthetetlen tehetsége és a pezsgő temperamentuma mindig ösztönzően hat rám.

    Egy asszony féktelen élni akarása, lenyűgöző művészi kreativitása és szenvedélyekkel teli házassága a színpompás, de kegyetlen Mexikóban. Frida füveskönyve egy mágikus elemekkel tarkított, hiteles dokumentumokból építkező, magával ragadó regény a festő életéről és egy füzetről, amely szédítő titkokat rejt.

    Tekintsd meg a könyvet a Fourelle Shop-ban!

  • GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ – A SZERELEMRŐL ÉS MÁS DÉMONOKRÓL

    Ez a könyv igaz, emberi érzéseket tár fel. Őszinte és megrázó, mégis szórakoztató a maga módján, alig tudtam letenni. A heves érzelmek mellett az egyházi élet mindennapjaiba is betekintést enged.

    Gabriel García Márquezt csodálatos írásművészete életében klasszikussá avatta. Regényeit olvasva újabb és újabb rétegek és dimenziók tárulnak fel, titkai az idő múlásával egyre sejtelmesebbek és izgalmasabbak. A Nobel-díjas kolumbiai író epikai univerzuma, Macondo-világa egyszerre klasszikus és kortárs.
    A szerelemről és más démonokról egy börtöncellába álmodott égi és földi szerelem elbeszélése a García Márquez regényeiből jól ismert trópusi helyszínen, a történelmi és a mesebeli idő metszéspontjában, barokk szentek és afrikai istenségek vigyázó tekintetének kereszttüzében.

  • MIREILLE GUILIANO – A FRANCIA NŐK NEM HÍZNAK

    Ez a könyv maga a francia sikk megtestesítője! Egy receptgyűjtemény, ami annyira olvasmányos és szórakoztató, hogy a receptek szinte eltörpülnek minden más mellett. A könyv elolvasása után szerettem meg az osztrigát, a pezsgőket és a borokat pedig ez után ismertem meg csak igazán.

    Tényleg le lehet fogyni a pezsgőtől? Kenyér, bor és csokoládé – lehet bűntudat nélkül vétkezni? Ez az étvágygerjesztő, szemléletmód-alakító könyv, amely humoros és bölcs tanácsokkal, követhető és meggyőző érvekkel hat a női szívekre, nem hétköznapi diétásrecept-gyűjtemény, nincsenek benne táblázatok, kalóriaszámítások, hiszen nem azt feszegeti, hogy mit tilos ennünk, hanem, hogy mit kell feltétlenül – bár mértékkel – kipróbálnunk. A mű olyan női titkokba avat be bennünket, hogy miként legyünk boldogok és soványak úgy, hogy még az élvezeteket is halmozzuk.

    Tekintsd meg a könyvet a Fourelle Shop-ban!

Remélem meghoztam a kedved egy kis olvasáshoz, bármit is választasz ebből a listából, biztosan nem fogsz csalódni!