Ezek lesznek 2022 virágkötő trendjei

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

A friss virágcsokrokról egyből a tavaszi és a nyári időszakra asszociálunk, pedig a téli szürkeségben még nagyobb szükség van rájuk, mint a színesebb hónapokban. Készen vásárolt csokrokkal is érdemes dekorálni, de úgy gondolom, hogy ha tudunk időt szánni a virágkötésre, akkor kár érte, mert végtelenül pihentető és kreatív elfoglaltság, ráadásul így biztosan önazonos lesz a végeredmény. Korábban már olvashattál csokorkészítő tippeket a magazinban, most pedig az idei virágkötő trendeket mutatom be neked.

  • NINCS ÚJ A NAP ALATT

    A szárazvirág trend már jó ideje tarol, ami nem csak a törékeny esztétikájuknak, de a fenntarthatóságuknak és a könnyen kezelhetőségüknek is betudható. Nincs vizük, amit cserélni kéne, száruk, amit vágással frissíteni és az élettartamuk is hosszú. 2022 legújabb trendje a száraz és élő növények kollabja: két ellentét meglepő, de kellemes kontrasztja.

  • A SZIVÁRVÁNY SZÍNEI

    A váratlan színkombinációk és az üde árnyalatok bátor használata lesz az idei év egyik slágere. Van egy jó hírem: szabadon kísérletezgethetsz, mert nem lehet elrontani. A trend lényegét éppen az adja, hogy az összkép drámai és váratlan. Emlékszel még a két csokorra, amit a Dior üzletben fotóztam? Ide kattintva eléred, azok is ezen a koncepción épülnek fel.

  • ZÖLDELLŐ CSOKROK

    Gondoltál már arra, hogy kizárólag zöld növényekből készíts csokrot? Elsőre talán unalmasan hangzik az ötlet, de igazi felüdülést nyújt a szemnek a zöld csokrok látványa. Mono szín használatával akármilyen környezetet díszíthetünk, de a modern, minimalista, letisztult és rusztikus enteriőrökhöz különösen passzol.

  • HOLLAND SZIMBÓLUM

    A 2022-es év virágának a tulipánt választották. Ez a visszatérő klasszikus a tavasz első hírnöke, a nőiesség és a vidámság szimbóluma – többek között az elmúlt évek nehézségei ellensúlyozására. Könnyen beszerezhető virág, amivel pofon egyszerű dekoratív csokrot készíteni.

  • DIMENZIÓK

    A strukturált, réteges csokrok ugyancsak divatban maradnak. Ha kezdő vagy, akkor ezt a legegyszerűbben egy ikebana vázával készítheted el, ami a kialakításából adódóan teret hagy a szárak közt, ezzel egy laza, természetes, de szembeszökő látványt kreálva. Bátran hagyj meg egy-egy szárat a vártnál hosszabbra, ennek a technikának a merész húzások adják az alapját.

  • A VÁZA SZEREPE

    Bármilyen stílusú és színpalettájú csokrot is készíts, a Fourelle Co. Bordázott kerámia vázával nem lőhetsz mellé. Kifinomult letisztultsága és egyszerű esztétikája bármely enteriőrhöz illik, a finom bordázott részletek mégis kiemelik a hétköznapi dekorok világából.

Ha a továbbiakban sem szeretnél lemaradni az enteriőr tippekről és egyéb újdonságokról, akkor csatlakozz a Fourelle Co. közösséghez! Iratkozz fel a hírlevélre, amit heti egyszer küldünk!