Polc styling – A 4 alapszabály

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

Ha polcrendezésre kerül a sor, akkor van pár alapszabály, amik jól jöhetnek, ha kifogytál az ötletekből vagy még nincs elég gyakorlatod benne. Ha te is szívesen nézegeted online vagy a magazinokban a művészien stylingolt, szemet gyönyörködtető polcokat, akkor ez a cikk neked íródott!

  • Az egyensúly eltalálása 

     

    Ha kizárólag hasonló méretű, apróbb vagy nagyobb elemekkel rendezed a polcod, akkor zavarosnak, zsúfoltnak fog tűnni. Éppen ezért mindig törekedj az egyensúly megtartására, arányosan alkalmazz különböző méretű tárgyakat! 

  •  Ismétlődő elemek 

     

    Mindig jól mutat, ha polc stylingnál egyes elemeket különböző szinteken megismételsz; ez egy harmonikus összképet eredményez. Figyeld meg a fotón, hogy milyen kellemes hatást kelt a konyhapulton is visszaköszönő, vibráló citromsárga! 

  • A kevesebb több! 

     

    Ha egy igazán könnyed, letisztult végeredményt szeretnél, akkor semmiképp se zsúfold tele a polcokat! Maradjon tér az egyes tárgyak között, amik még jobban mutatnak, ha változatosak: jelenjenek meg különböző anyagok, árnyalatok és minták!

  • A hármas szabály 

     

    Nem csak polcrendezésnél, de úgy általánosságban enteriőr stylingnál mindig beválik, ha a hármas szabályt alkalmazod. A szemnek egész egyszerűen jól esik a tárgyakat hármas kompozícióban látni, de ha ez éppen nem megoldható, akkor is inkább páratlanul. 

Ha tetszett az ajánlóm, akkor iratkozz fel a hírlevélre, így mindig elsőként értesülhetsz majd a Fourelle Co. újdonságokról!