Pierre Jeanneret

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

Pierre Jeanneret egy svájci építész volt, aki számára a siker 1951-ben érkezett, amikor unokatestvérével – akit csak “Le Corbuiser” néven emlegettek – az indiai Chandigarh várostervezését és épületeinek nagy részét létrehozta. Emelett bútorkészítésbe is kezdett, ami után vált csak igazán híressé, hiszen egy teljesen új, modern stílust teremtett úttörő alkotásaival.

  • Az egyik legikonikusabb bútor az LC2 fotel, amelynek minden egyes darabja számozott és aláírt. Ez volt az első “kifordított” fotel, amelynek a váza került kívülre, körülölelve a párnázatot.

  • Különösen népszerű darabja még az “Easy Armchair” és a “Type Chair”, amelyek az elmúlt években újból elárasztották a dizájn világát. Ez részben a minimalizmus újabb térhódításának is köszönhető, ha pedig egy kicsit is érdeklődsz az építészet és a lakberendezés iránt, akkor te is biztosan találkoztál már ezekkel a modern klasszikusokkal.
    A beszerzésük manapság borzasztó körülményes, ráadásul rengeteg az utángyártott darab, de óriási boldogsággal tölt el, hogy az új lakásunkba ilyen székek érkeznek majd az étkezőbe, alig várom, hogy élőben is megcsodáljam őket!

  • Az unokatestvérek megtalálták a szépséget a banalitásban, az egyszerűségben miközben végig a funkcionalizmus elkötelezett híveiként dolgoztak, harmóniában egymással. Munkásságuk óriási elismertségnek örvendett már abban az időben is, azóta pedig még inkább felértékelődött; 2016-ban például 17 általa tervezett épület felkerült az UNESCO világörökségi listára. Igazi inspirációforrás, mindig felüdülést jelent számomra a zseniális páros alkotásait böngészni, így remélem te is örömöd lelted benne!

Ha a továbbiakban sem szeretnél lemaradni az enteriőr tippekről és egyéb újdonságokról, akkor csatlakozz a Fourelle Co. közösséghez! Iratkozz fel a hírlevélre, amit heti egyszer küldünk!