Minimalista tündöklés – így használd a márványt otthonodban

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

Ha a letisztult, természetes, enyhén fényes anyagokról van szó a konyhában vagy a fürdőszobában, a márvány mindent visz. Ez az időtlen anyag évszázadok, sőt évezredek óta díszíti a belső tereket – már a klasszikus görög és római építészetben és a szobrászatban is alkalmazták. Mára a modern otthon must-have-jévé vált: számos impozáns, különleges mintázatú márvány kapható a felhasználási területek széles skálájával.

Munkalapok a konyhában

A konyhai munkalap a márvány talán egyik legelterjedtebb felhasználási módja a háztartásokban. A szakértők szerint a gránit hanyatlóban van, helyébe lépett a kvarc a munkalapok piacán. Ugyanakkor a klasszikus, mégis modern megjelenést sugalló márvány munkalapokat semmi sem múlhatja felül.

Konyhaszigetek

Míg a konyhapultok remek lehetőséget kínálnak nagy mennyiségű márvány beépítésére, a kisebb felületek izgalmas, kontrasztos megjelenést kölcsönöznek a konyhának. A látványos márvány konyhaszigetek elkülönülnek a helyiség többi részétől, egyediséget csempésznek a térbe.

Fali burkolatok

Ha egyszerű, rusztikus hangulatú a munkalap a konyhádban – esetleg sötét, tömör gránitból vagy szappankőből készült –, a márvány fali burkolat látványossá, drámaivá teszi összképet. Válassz hozzá
metrócsempét az indusztriális stílus jegyében, vagy lépj egy következő szintre egy teljes márvány burkolattal és az egyedi Calacatta mintával!

Padló a fürdőszobában

A márványpadló patinássá varázsolja a fürdőszobát, amellett, hogy kortárs eleganciát közvetít. A padló lehetővé teszi továbbá a márvány egyedi mintázatának, erezetének nagyobb felületen való megjelenítését. Ha gondolod, légy merész és válassz egy markáns, karakteres verziót, de egy finom, letisztult változattal is jól jársz, főleg, ha kedveled a spa hangulatot a fürdődben.

A kád és a zuhany környéke

Akár márvány metrócsempét választasz egy modern, küszöb nélküli zuhany teljes burkolatához, akár egyedi márványos „hátteret” adsz a kádas fürdőzéseknek, ezekben a felületekben még évekig, évtizedekig gyönyörködhetsz.

Félfalak

Ha szeretnél egy vagy akár több félfalat az otthonodba, amellyel átjárót alakítasz ki a konyhába, a nappaliba, az előszobába vagy más helyiségbe, használj márványt hozzá! Ezáltal nem teszed túl „hideggé” a teret, sokkal inkább fókuszba helyezed ezt a kisebb, mégis jelentőségteljes irányadó pontot a lakásodban. Vond be bármilyen burkolattal és dekoráld ízlésed szerint!

Bejárati padlók

Megvan az oka annak, hogy miért díszíti márvány a világ leghíresebb otthonainak előterét. Egy impozáns márvány blokk a bejárati ajtónál, vagy a kültéri lépcsőn és a teraszon, minden hazatérést emlékezetessé varázsol.

A kandalló körül

A fehér márvány kandalló klasszikus bája felülmúlhatatlan, és nincs olyan tér, amibe ne passzolna. Alternatív megoldásként használj meleg faburkolatot a kandalló körül, vagy alkalmazz márványbetéteket!

Szinte végtelen lehetőség mutatkozik arra, hogy hogyan csempészd be ezt látványos anyagot az otthonodba. Függetlenül attól, hogy melyik lakberendezési stílus áll hozzád közel, a márvány egy időtlen klasszikus, ami a városi luxuslakásokba ugyanúgy illik, mint az indusztriális otthonokba.

-------------------

Ha a továbbiakban sem szeretnél lemaradni az enteriőr tippekről és egyéb újdonságokról, akkor csatlakozz a Fourelle Co. közösséghez! Iratkozz fel a hírlevélre, amit heti egyszer küldünk!