Lakberendezési szokások, amiket érdemes elkerülnöd

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

Amikor egy lakásbelső berendezésébe fogunk, sok-sok apró döntést kell meghoznunk, amik a szoba tökéletes megformálásához vezetnek. Éppen ezért hoztam neked pár tippet arra vonatkozóan, hogy mire érdemes különös figyelmet szentelni, valamint, hogy mik azok szokások, amiket jobb, ha elkerülsz a lakberendezés során.

  • Sötét bútorok használata kis térben


    A sötét színű elemek elhelyezésétől azonnal szűknek és nehézkesnek érezhetjük a szobát. Éppen ezért ilyenkor különösen fontos a világos árnyalatok, könnyebb szövetek alkalmazása, amelyek megemelik, légiessé teszik a teret.

  • Képek, festmények túl magasra helyezése


    Amennyiben szemmagasság felett helyezkednek el a képek a falon, úgy sokkal kevésbé észrevehetőek és rendkívül furcsán mutatnak. Az általános szabály a képek elhelyezésére az, hogy egy átlagos magasságú felnőtt szemmagasságában legyenek.

  • Kizárólag matchy-matchy bútorok használata


    Könnyen unalmassá válik, amikor a szoba minden bútora ugyanabban a stílusban és színvilágban készült. Ne félj néha feszegetni a határokat, és beépíteni valami váratlan dolgot, legyen szó textíliákról, bútorvonalakról vagy anyagburkolatokról! A stílusok és műfajok keverése egy igazán kreatív módszer és izgalmasabbá teszi a teret.

  • Unalmas kiegészítők használata


    Ne használj olyan dekorációs kellékeket, amelyek nem bírnak számodra semmilyen jelentéssel, mindössze a nagy rohanásban megvásároltad őket, hogy valamivel kitöltsd a szekrények tetején és a polcokon tátongó űrt. Győződj meg róla, hogy tényleg olyan kiegészítőket helyeztél el a lakásodban, amelyek jelentéssel bírnak számodra, és mosolygásra késztetnek minden alkalommal, amikor csak rájuk pillantasz!

  • Monokróm design


    A monokróm, egy színt megtestesítő szobák tudnak nagyon esztétikusan kinézni, azonban ne feledkezz meg a kontraszt megteremtéséről sem, ami sokkal izgalmasabbá tesz egy színekben viszonylag egyhangú szobát! Merj játszani a különböző faanyagok és a választott szín további árnyalatainak használatával! Így sokkal látványosabbá tehetsz egy szobát anélkül, hogy több színt alkalmaznál.

Ha tetszett az ajánlóm, akkor iratkozz fel a hírlevélre, így mindig elsőként értesülhetsz majd a Fourelle Co. újdonságokról!