Hogyan készíts mesébe illő virágcsokrot?

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

Virágkompozíciókkal bármely tér könnyedén egyedibbé, frissebbé és hangulatosabbá varázsolható; egy gondosan megkomponált csokorra mindig kellemes rápillantani. Nem csak eseményekre készülhetsz virágokkal, akár minden heted indíthatod egy üde csokorral. Meglátod, egész más lesz majd így kezdeni a hétfőket, aztán egész héten gyönyörködhetsz a virágkölteményben. A saját készítésű csokrok még személyesebbek, ezért a legújabb Fourelle Co. cikkben most egy virágcsokor elkészítéshez adok tippeket.

  • Először is, szükséged lesz egy ollóra és egy vázára. Utóbbit érdemes előre kiválasztani, hogy összeilljen a csokorral. Letisztultabb vázához jöhetnek akár különlegesebb, színesebb virágok, egyedibb vázához pedig – ami már önmagában is mutatós – válassz egyszerűbb növényeket! Ez után tervezd meg, hogy milyen virágokkal szeretnél dolgozni! Célszerű a friss, helyi kínálatból válogatni, különösen azokat, amik éppen szezonban vannak – ezeknek az áruk mindig kedvezőbb és fenntarthatóbbak is, hiszen nincs szükség arra, hogy más éghajlatról utazzanak hozzád a növények. Kiválasztásnál a színpszichológiát és az egyes virágok szimbolikáját is figyelembe veheted, ezzel még sajátosabbá téve a csokrod. Tanácsos minél hosszabb szárú virágokat venni, ezekkel könnyebben dolgozol majd. Ha esetleg egy konkrét eseményre készülsz, akkor akár egy héttel előre is megrendelheted a bimbós növényeket, így mire eljön a nagy nap, gyönyörűen kivirágoznak. Mindig készülj több darabbal, mint amennyire valójában szükséged lesz, így akkor sem lesz baj, ha egy két szál idő előtt megadja magát. 

  • Mindezek után készíts elő egy munkaasztalt, ahol a csokrot összeállítod! Elhelyezhetsz egy tükröt is magad elé, így egyszerre több szemszögből láthatod, amin éppen dolgozol. Átláthatóan helyezd ki magad elé az egész szerzeményed, és távolítsd el a szárakról a levelek nagyját, valamint a végeket srégen vágd vissza, így tovább frissek maradnak! Ez után válassz 2-4 féle virágot, amikre a fő fókusz kerül, és ezek köré rendezd a többit, bátran tegyél közé zöldeket is! Folyamatosan forgasd a csokrot, és addig adj hozzá szálakat, amíg elégedett nem vagy a méretével! Variálhatod a szárak hosszát is, hogy különböző dimenziókat adj a csokornak.Amennyiben egy eseményre készülsz, előtte mindenképp óvd a csokrot a napfénytől: a legjobb, ha hűvös, sötét helyen tárolod, akár hűtőbe is teheted, így megvéded a szirmokat a hervadástól! A csokrot szobahőmérsékletű vízbe helyezd, három naponta cseréld azt, és a szárakat is visszavághatod ennyi időközönként, így tovább gyönyörködhetsz a művedben!

Vedd szemügyre az alábbi két csokrot, amiket Dior üzletekben fotóztam! Tökéletes példái annak, hogy elsőre szokatlannak tűnő szín-és virágkompozíciók milyen fantasztikusan mutathatnak együtt!

Egy virágcsokor akár percek alatt is elkészülhet, de ne aggódj, ha kezdetben ez sok időt vesz igénybe: tekints úgy rá, mint egy szórakoztató, kreatív elfoglaltságra – hiszen valójában erről is szól!