Hogyan dobd fel a környezeted?

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

Az utóbbi időben otthonunk nagyobb hangsúlyt kapott, mint eddig valaha, hiszen jelentősen kevesebb időt töltöttünk házon kívül, ezért annak szerepe is felértékelődött. Hivatásomból kifolyólag az enteriőr formálása számomra mindennapos, így most ebben a cikkben összefoglalom nektek, hogy mivel tudjátok egyszerűen, de annál hatékonyabban feldobni a környezeteteket.

 • Kifinomult vázák

  A frissen vágott virágcsokrok mindig óriásit emelnek egy helyiség hangulatán, ezzel némi természetet csempészel a négy fal közé. A legjobb, ha a virágok színpalettája harmonizál a szoba árnyalataival, de egy minimalista enteriőrben kifejezetten üdítően mutathat egy csokor színfolt. Vázákból manapság már kivételesen egyedi darabokkal találkozni, amik növények nélkül is mutatósak.

 • Szerezd be itt: Anthropologie

 • Coffee table könyvek

  Ha időm engedi, szeretek olvasgatni, a könyvek pedig remek dekorációnak is bizonyulnak, bátran hagyd őket elől a polcon, az éjjeliszekrényen vagy a dohányzóasztalon – így ez a hasznos időtöltés is gyakrabban eszedbe jut majd, mert mindig szem előtt lesz. Léteznek kifejezetten coffee table könyvek is, amelyek nagy alakú, esztétikus albumok, illetve egyes slow life magazinok is ízlésesen mutatnak, mint például a Cereal vagy a Kinfolk.

 • Szerezd be itt: New Mags

 • Kerámiák, porcelánok

  Az egyedi kerámiák, mint dekorációs elemek az utóbbi évek egyik legnépszerűbb enteriőr trendjei, nem véletlenül: ezek a mutatós használati és dísztárgyak az esztétikumuk mellett az ember és környezete közötti szoros kapcsolatra is reflektálnak. A kerámiák stílusában a letisztult irány hódít, de bárki találhat az ízléséhez illőt.

 • Szerezd be itt: Studio Davka

 • Design tárgyak

  Nem mindennapi dísztárgyak elhelyezésével is könnyedén fűszerezheted környezeted, ezek lehetnek például érdekes szobrok, tálak vagy akár mutatós gyertyatartók. A Solinfo az egyik személyes kedvencem, mindig találni valami kivételes darabot a kínálatukban. Az efféle ornamentumok varázsereje abban rejlik, hogy vonzzák és rögzítik a tekintetet, a helyiség ékszerei.

 • Tükrök

  Tükrökkel is feldobhatod környezeted, extra eleganciát visznek bármely enteriőrbe, ráadásul a teret is tágítják. Ha igazán drámai hatást szeretnél elérni, akkor alkoss tükör installációt. Ezeket célszerű mindig olyan területtel szemben elhelyezni, ami valóban megérdemli az extra figyelmet, remekül mutathat például egy hangsúlyos kép vagy impozáns bútor előtt.

 • Szerezd be itt: Zara Home

 • Egyedi lámpák

  A kellemes környezet megteremtésénél a fényeknek kulcsfontosságú szerepe van. Egyetlen központi, nagy fényforrás helyett vagy mellett mindig törekedj inkább több, kisebb világításra, ez minden esetben sokkal kiegyensúlyozottabb atmoszférát nyújt. A lámpák dekorációs elemként is szolgálnak, válassz az adott környezetbe illeszkedő modellt!

 • Szerezd be itt: CB2

 • Illatgyertyák

  Gyertyákkal bármely helyiség azonnal feldobható, lángjuk nyugtató hatású, a környezetnek pedig meghitt, békés hangulatot kölcsönöznek és még díszítő elemek is egyben. Illatgyertyákkal még egy plusz érzékszervet is bevonhatsz, de erre a célra az ízléseddel harmonizáló füstölőt vagy egyéb illatosító terméket, párologtatókat is használhatsz, ezeknek aromaterápiás hatásuk is előnyös.

 • Szerezd be itt: Solinfo

 • Díszpárnák

  Otthonodban alakíts ki relax zónákat, amiket kizárólag erre a célra használsz, így Te is sokkal hamarabb kapcsolsz majd át nyugodt hangulatba, ha pihenésre kerül a sor. Erre a célra megfelel egy kényelmes fotel vagy kanapé is. Ezeket natúr, színes vagy mintás díszpárnákkal és egy puha takaróval dobd fel, anyaguk legyen minőségi, finom tapintású!

 • Szerezd be itt: The Cityzenry

Ha a továbbiakban sem szeretnél lemaradni az enteriőr tippekről és egyéb újdonságokról, akkor csatlakozz a Fourelle Co. közösséghez! Iratkozz fel a hírlevélre, amit heti egyszer küldünk!