5 különleges szobanövény egy izgalmasabb enteriőrért

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

Ha fel szeretnéd dobni a környezeted, annak a legegyszerűbb módja, ha beszerzel pár dekoratív szobanövényt! Persze nem elég csak hazavinni őket: közel sem jelentenek akkora felelősséget, mint egy kisállat, de a rendszeres gondoskodás elengedhetetlen. Ha beleszeretsz egy növénybe, mindig informálódj az igényeiről, mielőtt úgy döntesz, hogy veled megy.

A mai válogatásunkban öt különleges szobanövényt mutatunk be a Plante. kínálatából, amik nem mindennapi megjelenésükkel minket is ámulatba ejtettek.

AIR PLANT

Egy növény, aminek nincs földje? Bizony, ezt a növényt nem véletlenül hívják air plantnek: minden tápanyagot a levegőből vesz fel. Igen dekoratívak, rengetegféleképpen kihelyezhetők, és még a gondozásuk sem olyan nagy ördöngősség, mint ránézésre hinnénk. Must-have, ha valami igazán különlegesre vágysz!

Gondozása: "Egy-két naponta spriccelni és kb. hetente fürdetni érdemes őket. Ügyeljünk arra, hogy a szártöveken ne maradjon felesleges vízcsepp." (Plante.)

Szerezd be itt!

MONSTERA ADANSONII

Ez a növény sokaknak első találkozásra sokkolóan hathat, mintha csak egy rovar rágcsálta volna meg szegény leveleit. Ám közelebbről megvizsgálva egyértelművé válik, hogy bizony nem erről van szó. A lyukacsos levelei adják a különlegességét, és a gondozása is egyszerű, többek között ezért is vált a növényrajongók egyik kedvencévé. Kezdőknek is ideális választás!

Gondozása: "Fényes, de tűző naptól védett helyet válasszunk neki. Párás, nedves környezetben fejlődik a legszebben, a pangó vizet azonban nem kedveli. Hosszú hajtásait támasztékra futtatva, de a cserépből lebomolva is hagyhatjuk." (Plante.)

Szerezd be itt!

MARANTA

A Fourelle csapat személyes kedvence! A levelei olyanok, mintha csak festették volna őket, de a legérdekesebb mégis, hogy ez a növény folyamatos mozgásban van. Éjszaka a levelei függőlegesen állnak, innen ered a "prayer plant" elnevezése. Ha igazán jól érzi magát melletted, azt apró, világos árnyalatú virágokkal is meghálálja!

Gondozása: "Világos, de közvetlen napsütéstől védett helyet válasszunk neki. Rendszeres öntözést igényel, kedveli a magas páratartalmat, ezért ha tudunk rendszeresen párásítsunk körülötte." (Plante.)

Szerezd be itt!

MEDINILLA

Ez a növény nem a kedvenc sci-fi filmedből került a világunkba, de a lélegzetelállító virága miatt jogosan merül fel benned a kérdés. Egy biztos, ha odaadóan gondozod, egy ilyen növény csakis ékes dísze lehet a környezetednek!

Gondozása: "Világos, fényes, és viszonylag meleg helyen és párás környezetben, nyirkos talajban érzi jól magát." (Plante.)

Szerezd be itt!

PILEA PEPEROMIOIDES

A növény, ami már bejárta az összes növényrajongó social media platformot. Nem csoda, hisz bájos, kör alakú levelei minden tekintetet magukra vonzanak.

Gondozása: "Fényes, világos helyre állítsuk, nem megfelelő fényviszonyok mellett a növény könnyen megnyúlik és törékennyé válhat. Jól tűri a szárazságot, két öntözés között várjuk meg, amíg kiszárad a talaj. A nyári időszakban meghálálja a párásítást." (Plante.)

Szerezd be itt!

Remélem, hasznos tippekkel gazdagodtál a cikkből, ha pedig továbbra sem szeretnél lemaradni az újdonságokról, akkor iratkozz fel a hírlevélre!