Social media burnout – tedd / ne tedd

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

A social médiával kapcsolatos kiégés egy valós probléma. Abban gyökerezik, hogy ha boldogabbnak, elégedettebbnek, magabiztosabbnak vagy tájékozottabbnak érzed magad, amikor a social media bármelyik platformján böngészel, akkor a scrollozással töltött idő hasznos volt. De ha ezek ellenkezőjét, az nagyon nem, illetve az előbb-utóbb kiégéshez vezet.

  • A hírfolyam a kulcs

    Amennyiben inkább kisebbrendűségi érzést, csalódottságot, féltékenységet, sajnálatot vagy szomorúságot keltenek benned a Facebookon, TikTokon, Instagramon stb. látottak, akkor érdemes közbe lépni és megállítani ezt a folyamatot.

    Tarthatsz digitális detoxot, de ha alapvetően korábban szinte minden alkalommal élményszámba ment a social médiában való böngészés, és szeretnéd ezt a helyzetet visszaállítani, van megoldás!

    Tudtad, hogy az általad követett fiókok meghatározzák a hírfolyamaid stílusát?

    Ha vidám és pozitív dolgok jönnek veled szembe, akkor azok valószínűleg téged is feldobnak majd. Ugyanakkor, ha összehasonlításokon, elérhetetlen célokon és irreális szépségstandardokon alapulnak a newsfeedjeid, akkor mindig lehangoltnak és elégedetlennek fogod érezni magad a saját social média oldalaidon.

    Íme néhány tipp az ideális hírfolyam összeállításához és a social media burn out elkerüléséhez!

  • TEDD

  • Írd le azokat a dolgokat, amik érdekelnek – gyermeknevelés, zene, enteriőr, divat, könyvek, egészség, meditáció, fenntarthatóság stb. Ez orientációt ad ahhoz, hogy kiket, miket érdemes követned.

  • Ezután keress rá, hogy az általad kedvelt területeken kik a leghitelesebb szervezetek, cégek és influenszerek, majd kövesd be őket! Olyanokat kövess, akiknek tartalmai számodra szimpatikusak és hasznosak!

  • Ha ez megtörtént, vess egy pillantást az ismerőseidre is, és hogy ők kikre, mikre mondtak igent. Náluk is találhatsz néhány gyöngyszemet. Apropó, ismerősök! Le a toxikus „barátokkal”, kövesd ki vagy némítsd őket – most!

  • NE TEDD

  • Ne kövess olyan profilokat, amelyektől rosszul érzed magad! Például, ha fogyni próbálsz, nem jó ötlet egy szuperfitt személy követése, aki mindig egy számodra irreális edzési rendszerről és az erősen korlátozott étrendjéről posztol. Csak mindent a magad idejében, ugyebár.

  • Hasonlóképpen, a látszólag tökéletes élettel rendelkezőket is szűrd meg – ha valaki mindig csilli-villi, mindig boldog, az gyanús, hogy ferdít a social médiában, ezért nem érdemes időt pocsékolnod rá.

  • Ha hírfiókokat is követsz, győződj meg róla, hogy ellenőrzött forrásból származnak a tartalmaik, és nem olyan profilról van szó, amely összeesküvés-elméletekkel vagy hamisított statisztikákkal bombáz.

Remélem hasznos tippekkel gazdagodtál a cikkből, ha pedig továbbra sem szeretnél lemaradni az újdonságokról, akkor iratkozz fel a hírlevélre!