Neked mi a szeretetnyelved?

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

“A szeretet nyelve egyetemes, ám ahányan vagyunk, annyi nyelvjárást beszélünk.”- Gary Chapman

  • 1. Minőségi idő
    2. Ajándékozás
    3. Testi érintés
    4. Elismerő szavak
    5. Szívességek - ez az én sorrendem.

    -----------------------

    Az öt szeretetnyelvről mindaddig nem is tudtam, amíg a férjem egyszer Gary Chapman Az 5 szeretetnyelv c. könyvét ajándékozta nekem. Nekünk. A mi kapcsolatunk évek után megváltozott a könyv elolvasása, majd gyakorlása után. Most is vitázunk olykor, de már maximum csak azon, hogy odasült a pirítós… :) Nem volt ez mindig így. Amikor elkezdenek a párok randizni, minden szuper, mindenki a legjobb formáját hozza, szerelem van és az a bizonyos rózsaszín köd. Aztán elkezdik egymás gyengeségeit észrevenni, egyre gyakoribbak az összetűzések, pedig mindkettő megteszi a maximumát, hiszen a szerelem nem múlt el, csak jönnek a hétköznapok, és mindent ugyanúgy megteszel, de nem érted, hogy miért nem érti a másik…

  • Mondok egy példát az életünkből: épp mesélek egy történetet Lacinak, még bőven a sztoriban vagyok, mire csörög a telefonja, és felveszi. Jópár összeveszés kellett, mire tisztázódott, hogy nekem a minőségi idő az elsődleges szeretetnyelvem. Nem értette, és felháborodva mondta, hogy “de hát mindig együtt vagyunk, nem értem, mi bajod…”. Ha valakinek a minőségi idő a szeretetnyelve, akkor az az osztatlan figyelmet jelenti társunknak. Ne netezz, ne olvass újságot és ne legyen bekapcsolva a tévé! Egymásra nézünk, és tisztelettel végighallgatjuk a mondandóját. Jó móka lesz! :)

    Aztán persze ott a másik oldal. Lacit sokszor megsértettem a nyers közlésemmel. Nem értettem én sem, hiszen ő az utolsó ember a világon, akit akarattal bántanék, mégis számtalanszor megtettem. Kitalálhatjátok, neki az elismerő vagy szép szavak az elsődleges szeretetnyelve. Én elég vehemens vagyok, ő pont az ellentettem… Nagyon nagy odafigyeléssel és tudatossággal, de megválogatom a szavaimat vele, és már csak ritkán bénázom. :D

Ez csak két példa volt, de még számtalan lenne a mi életünkből is, hiszen a neveltetésünk, a személyes hajlamaink nyomán eltérő nyelvet beszélünk. Ezért van az, hogy a szeretetünk kifejezése nem ér célt, mást beszél a küldő és a fogadó is, így nem értik egymást. Ha igazi, valódi szeretetteljes kapcsolatot szeretnél, tanuld meg a társad, barátod, gyereked szeretetnyelvét, ha pedig folyamatos odafigyeléssel feltöltitek egymás “szeretettankját”, teljesen más időszámítás kezdődik! Szánjátok a tesztre az időt és változtassátok meg a kapcsolataitokat!

Kitöltöm a tesztet!

Boldog új évet kívánok!

Ha a továbbiakban sem szeretnél lemaradni a tippekről és újdonságokról, akkor csatlakozz a Fourelle Co. közösséghez! Iratkozz fel a hírlevélre, amit heti egyszer küldünk!