A női test 30 felett – 2. rész, a makacs hasi zsír

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

Először is: szeresd magad, és ne hagyd, hogy a körülötted lévő esetleges negatív hangok elbizonytalanítsanak a külsőd illetően! Ha azonban úgy érzed, hogy egészségügyi vagy más okok miatt szeretnél megszabadulni a felgyülemlett hasi zsírtól, de a 30-at betöltve gondjaid akadtak ezzel, akkor ez az útmutató segíthet elindulni az úton.

A hormonális változások és a folyamatosan lassuló anyagcsere okán 30-on túl nehezebb csökkenteni a hasi zsírpárnák méretén. De hidd el, semmi sem lehetetlen!

  • 1. lépés

    Egyél az energiaszükségletednek megfelelő mennyiségű kalóriát! Az USDA étrendi irányelvei szerint a 31 és 50 év közötti nőknek mindössze napi 1800–2200 kalóriára van szükségük energiaszükségleteik kielégítéséhez, az aktivitási szinttől függően. Ha erősebb vagy hastájékon, érdemes csökkentened a bevitt kalóriamennyiséget. Ne éhezz, ne szenvedj, de ha teheted, légy egy picit tudatosabb a táplálkozást illetően!

  • 2. lépés

    Egyél olyan ételeket, amelyek kifejezetten csökkentik a hasi zsírt! Például a kutatások alapján a teljes kiőrlésű gabonák fogyasztása a finomított gabonák helyett nagyobb zsírvesztést eredményez hastájékon, illetve az egyszeresen telítetlen zsírokban gazdag étrend csökkenti leginkább a hasi zsírpárnákat. A hasi zsír elleni küzdelemben nagy szerepe lehet a barna rizs, zabpehely, teljes kiőrlésű gabonák, diófélék, magvak, olívaolaj, repceolaj és avokádó fogyasztása.

  • 3. lépés

    Növeld a közepesen intenzív fizikai aktivitás szintjét! A hasi zsír csökkentése érdekében a szakemberek napi 60 percre mozgást javasolnak. A heti 5 napon, 30 percben végzett mozgás jótékonyan hat az általános egészségi állapot javítására és a gyakori egészségügyi problémák kockázatának csökkentésére – de úgy tűnik, hogy a fogyáshoz többre van szükség. Természetesen, ha lassabb tempóban szeretnél haladni és nem fér bele neked a napi 60 perc edzés, csökkentheted az iramot, de ebben az esetben a kívánt eredményt is később éred el.

  • 4. lépés

    Add hozzá az erősítő edzést az edzésprogramodhoz! Egy 22 és 44 év közötti nők körében végzett tanulmány szerint az egy éven keresztül hetente kétszer végzett erősítő edzés csökkenti a teljes testzsírt, beleértve a hasi zsírt is.

Ha továbbra sem szeretnél lemaradni az enteriőr, beauty, lifestyle és divattippekről, akkor csatlakozz a Fourelle Co. közösséghez! Iratkozz fel a hírlevélre, amit heti egyszer küldünk!