A női test 30 felett – 1. rész, a változások

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

A női test változik. Hogy hogyan, milyen mértékben és milyen ütemben, az egyénenként eltérő. Összeszedtük ezen átalakulás 8 legmarkánsabb vetületét, kifejezetten a 30 felett bekövetkező változásokra összpontosítva.

 • A testtömeg növekedése

  Az anyagcsere lelassul az életkor előrehaladtával, ami súlygyarapodáshoz vezethet. Ha nem figyelsz oda a megfelelő táplálkozásra és nem sportolsz rendszeresen, akkor könnyen felszaladhatnak a kilók. Hogy milyen testben vagy boldog, a te döntésed, de fontos, hogy egészségesen élj, amennyire lehet.

 • Ketyeg a biológiai óra

  A nők gyakran kapnak különféle megjegyzéseket biológiai órájuk miatt, amint elérik a 20-as éveiket. Bár ezeket nem szabad normalizálni, érdemes szem előtt tartani, hogy a biológiai óra bizony ketyeg, és a hormonális ciklus változásai befolyással vannak a gyermekáldásra.

 • Felfokozott nemi vágy

  Meglepődtél? Sokan azt gondolják, hogy a szexuális vágy az életkor előrehaladtával csökken, de ez nem így van. A Personality and Individual Differences folyóiratban megjelent tanulmány szerint a 27 és 45 év közötti nőknek többször gondolnak a szexre és nagyobb a nemi vágyuk.

 • Menstruációs változások

  A menstruációs változások a 30-as éveid közepén kezdődnek, az ösztrogén- és progeszteronszint fokozatos csökkenése miatt. Ennek eredményeképpen bizonyos időszakokban a menstruációd enyhe, míg máskor a szokásosnál erősebb lehet.

 • Bőrápolás fontossága

  Emlékszel az esztelen bulikra a 20-as éveidből? És arra, hogy másnap mennyire frissen ébredtél? Nos, a 30-as éveidben a bőrproblémák helyreállítása és az éjszakázás látleleteinek eltűntetése már nem megy annyira könnyen. Vezess be egyénre szabott bőrápolási rutint, ez 30 felett kötelező!

 • Hormonális változások

  A hormonok a 30 év felett összezavarodhatnak, ami előidézhet alacsony termékenységi szintet, hangulatingadozást, alvászavart, szorongást. Törődj magaddal, meditálj, vezess be énidőt, hogy ezeket a tüneteket minimálisra csökkenthesd!

 • Változások a mellméretben

  Ne érezd rosszul magad, ha azt tapasztalod, hogy a melleid megereszkedtek a 30-as éveidre, ez a korral jár, de egy kényelmes melltartó csodákra képes! Továbbá fontos, hogy minden hónapban végezz önvizsgálatot a csomók keresésére, és menj el mammográfiára, ha úgy érzed, valami nincs rendben az ikrekkel, mert a mellrák kockázata a kor előrehaladtával nő.

 • Mentális rendellenességek

  A 30-as éveidben nő a nyomás, ami hatással lehet az emberi és szakmai kapcsolataidra. Ha szorongsz valami miatt, vagy úgy érzed, mentális problémáid vannak, sokat stresszelsz és folyton negatív gondolataid támadnak, mindenképp konzultálj egy jó terapeutával, közben mozdulj ki, találj egy új hobbit, légy a szeretteiddel, kirándulj és próbáld meg élvezni az életet!

Ha továbbra sem szeretnél lemaradni az enteriőr, beauty, lifestyle és divattippekről, akkor csatlakozz a Fourelle Co. közösséghez! Iratkozz fel a hírlevélre, amit heti egyszer küldünk!