Öltözködési kisokos – mit takarnak a dress code-ok?

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

  • A COVID korlátozások feloldása után végre ismét járhatunk különféle eseményekre – és most persze nem csak a reneszánszukat élő zenei fesztiválokra gondolok. Megnyitók, adománygyűjtő estek, koktélpartyk, esküvők stb. A dress code-okat a szervezők általában a meghívókon feltüntetik, de mit is jelent pontosan egyik vagy másik? Lássuk!

  • Casual

    Húzd elő kedvenc farmered és pólód! Igen, ez a stílus igen kötetlen, lehetsz laza és sportos, de választhatsz nőiesebb lookot is, aminek része egy csajos zakó és némi ékszer. Az esemény jellegétől függően a lábbelid a tornacipőtől a magas sarkún át a csizmáig bármi lehet.

    Dzseki: Prada / Baseball sapka: Anine Bing / Nadrág: Zara / Cipő: Louis Vuitton / Táska: Tom Ford

  • Business casual

    Elegáns jumpsuit, blézer egy sikkes blúzzal, ceruzanadrág vagy alkalmi szoknya – a business casual lényege a laza elegancia, és általában ez az a stílus, amit az irodában viselünk. Igény szerint bátran válassz magas sarkú cipőt, szofisztikált ékszereket és/vagy kiegészítőket, ha business casual a dress code.

    Blézer és nadrág: Max Mara / Top: Anine Bing / Papucs: Saint Laurent

  • Smart casual

    A smart casual alapvetően a casual, a business casual és a business dress code-ok kombinációja – nevét onnan kapta, hogy általa lehetőséged van „okosan” mixelni a különböző stílusok elemeit. A legbiztosabb, ha alkalmi nadrágot vagy szoknyát viselsz, bár felvehetsz egy sötét farmert is galléros vagy enyhén fodrozott felsővel. Fontos, hogy lookod azt sugallja, hogy igényes, sikkes és kreatív vagy.

    Napszemüveg: Louis Vuitton / Felső: Zara / Nadrág: Max Mara / Blézer: Max Mara / Cipő: Chanel / Táska: Chanel

  • Business

    A business öltözék kifinomultabb, mint a smart casual; általában itt már előkerülnek az öltönyök, a nyakkendők és a formálisabb női ruhák. A rendezvény jellegét megismerve jobban tudsz majd tervezni – ne légy túl bekeretezett, túl merev, de ezúttal igyekezz elhagyni azokat az elemeket, amik inkább a könnyedebb stílus velejárói.

    Napszemüveg: Valentino / Blúz: Balenciaga / Blézer: Max Mara / Nadrág: YSL / Magassarkú: Jimmy Choo / Clutch: Louis Vuitton

  • Semi-Formal

    A félig formális öltözék fényűzőbb, mint a business öltözék; egy fokkal a hivatalos szmokingok és az alkalmi ruhák alatt helyezkedik el. És végre eljött a tökéletes alkalom, hogy felvedd kedvenc kis feketédet! A legtöbb nő egyébként előkelő, rövid estélyi ruhát visel a semi-formal stílus jegyében.

    Jumpsuit: Nadine Merabi / Magassarkú: Jimmy Choo

  • Formal / Black Tie

    Ez a „legfancybb” dress code, amelyhez igen kötött öltözködési szabályok kapcsolódnak. Ha ilyen eseményre mész, akkor valószínűleg szmokingokat és földig érő ruhákat viselő tömeg vesz majd körül. És igen, ebben az esetben érdemes hosszú estélyi ruhát választani – végre felavathatod ezt a nem éppen mindennapi darabodat!

    Ruha: Alexander McQueen

    Remélem hasznos tippekkel gazdagodtál a cikkből, ha pedig továbbra sem szeretnél lemaradni az újdonságokról, akkor iratkozz fel a hírlevélre!