Fülelj rá #2 – Podcastek a fenntartható divatról

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

Ha szeretnél még tudatosabban öltözködni vagy többet megtudni a fenntartható divatról, akkor az alábbi – többek között használt ruhákkal, slow fashionnel vagy épp etikus vásárlással foglalkozó – podcasteket ajánlom figyelmedbe.

  • Conscious Chatter

    A Conscious Chatter az első fenntartható divat podcastek egyike, amelynek csatornáján immár több száz epizódot hallgathatsz meg. Az alapító házigazda, Kestrel Jenkins célja, hogy vendégeivel újragondolják a fenntarthatósággal kapcsolatos narratívákat és tabuk nélkül árnyalják a fast fashion rendszerét.

  • Pre-Loved Podcast

    Ha szerinted is jó lenne teljesen képet kapni a használt ruhák világáról, akkor ez a podcast neked szól! A Pre-Loved Podcast, melynek házigazdája Emily Stochl, egy sor izgalmas epizódot tartogat számodra a secondhand/vintage stílusról, a használt termékek fenntarthatóságáról vagy a takarékosságról, továbbá viszonteladói történetekkel is megismertet.

  • Crash Course Fashion

    A Sustainable Fashion Forum által létrehozott podcast házigazdája Brittany Sierra, aki olyan napjainkban fontos témákat boncolgat, mint a greenwashing, avagy zöldre festés, a félretájékoztatás, az átláthatatlanság vagy az adatműveltség.

  • Recloseted Radio

    Aki nemcsak mint fogyasztó vonzódik a fenntartható divathoz, hanem esetleg üzletileg is érdekelt a témában, annak a Recloseted Radio egy igazi aranybánya lehet! Selina Ho – aki egyben a Recloseted tanácsadó ügynökség alapítója is – számos forrást nyújt podcastjében a fenntartható divatüzlet elindításához és bővítéséhez, valamint marketing tippekkel és iparági betekintéssel is gazdagítja tudásodat.

  • The Wardrobe Crisis

    Clare Press divatújságíró leginkább interjúkat készít az etikus divat szakértőivel a The Wardrobe Crisis nevű podcastjében, aminek pikantériája, hogy Clare nem riad vissza a kényes, felkavaró témáktól sem. Tervezőkkel, kutatókkal, újságírókkal, aktivistákkal (stb.) beszélget a ruházati munkások jogairól, a divat szerepéről az éghajlatváltozásban, valamint a divat jövőjéről.

Ha a továbbiakban sem szeretnél lemaradni az enteriőr tippekről és egyéb újdonságokról, akkor csatlakozz a Fourelle Co. közösséghez! Iratkozz fel a hírlevélre, amit heti egyszer küldünk!