5 tavaszi must-have darab

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

  • A tavasz beköszöntével nem csak a környezetünk és a hangulatunk, de a ruhatárunk is merőben megváltozik. Ezen évszak sokunk kedvence, hiszen végre fellélegezhetünk a vastag télikabát és az extra rétegek alól, amiket lezser dzsekire vagy egy stílusos blézerre cserélhetünk, a csizmákat pedig felváltják a kényelmes sportcipők és a könnyedebb tavaszi lábbelik. Ami a színeket illeti: ilyenkor még a letisztult, minimalista stílus kedvelői körében is gyakrabban felbukkannak ilyenkor egy-egy színfoltok, amelyek a kedvünkre is azonnal üdítően hatnak. Az idei szezon két fő slágerszíne az orgonalila és a fukszia, de a Panton szakértői ezeken kívül még nyolc egyéb árnyalatot is ide soroltak: égszínkék, bársonyvirág, világító citromsárga, rozsda, francia kék, égett korall és a menta két különböző árnyalata. Ebben a cikkben 5 tavaszi must-have darabot válogattam össze nektek, amelyek nélkül nem tudnám elképzelni a szezonális gardróbom – vagy legalábbis nagyon hiányolnám őket.

  • Könnyed, tavaszi ruha

    Az ikonikus kis fekete ruha óta köztudott, hogy egy ilyen alapdarab sosem hagy cserben. Egy a stílusunkhoz és alkatunkhoz megfelelően kiválasztott, minőségi anyagú ruha fontos szerepet játszik a ruhatárunkban, annak megannyi előnye miatt. Először is, ha épp nem tudod eldönteni, hogy mit vegyél fel vagy sietős a reggeled, akkor mi sem egyszerűbb, mint felkapni egy ruhát, belebújni egy tavaszi cipőbe, esetleg még egy extra réteget felülre és már indulhatunk is! Továbbá, minden testalkatra találni olyan ruhát, ami kifejezetten előnyösen mutat viselőjén. A deréknál szűkített, térdig érő fazonok legtöbbünknek ideálisak, a térd alá érő – ezek most kimondottan népszerűek – vagy maxi ruhák pedig a magasabb hölgyeknek kiváltképp jól állnak. A ruha anyagára elengedhetetlen extra figyelmet fordítani, inkább legyen kevesebb darabod, de azok minőségiek, mint sok kevésbé nívós. Tavasszal válassz könnyed, finom anyagúakat, mint például a pamut, a viszkóz, a len vagy a tencel!

  • A tökéletes farmer

    Évszaktól függetlenül, egy tökéletes farmerre mindenkinek szüksége van, legyen az cropped, wide, regular, mom, loose, skinny vagy akár boyfriend fazon. Ez a ruhadarab minden bizonnyal soha nem megy ki a divatból, így tanácsos beszerezni minimum egy olyan farmert, amelet nem csak kinézetében kedvelsz, de az alakodhoz is komfortosan és kifogástalanul illeszkedik. Egy ilyen farmer sokoldalúan variálható, mind stílusok, mind ruhadarabok terén. Személy szerint én egy vagány sportcipővel, egy laza pólóval és egy blézerrel szeretem leginkább, a hétköznapokon ez az egyszerű, casual stílus nálam mindig nyerő.  Melegebb tavaszi napokon akár szandállal vagy egy ízléses papuccsal és egy könnyed toppal is remekül mutat, magassarkúval és egy kifinomult felsőrésszel pedig akár egy esti programhoz is ideális. A hagyományos kékes színeken kívül bátran szemezgess világosabb, esetleg fehér vagy bézs árnyalatú darabokból is, ha kísérletező kedvedben vagy, akkor pedig vess egy pillantást pár élénkebb színű modellre is!

  • Selyemkendő

    Egy finom, jó minőségű selyemkendő nem feltétlenül számít alapdarabnak, mégis úgy gondolom, hogy tavasszal remek társad lehet, ráadásul az utóbbi időben újra fénykorát éli. A klasszikus pöttyös, a vintage stílusú, a virág-vagy leopárdmintás most különösen populáris darabnak számít. Bármilyen outfitet egy szempillantás alatt feldob, egy egyszerű szettnél pedig statement kiegészítőként is szuperálhat, mint a look ékköve. Ha mintás, feltűnő kendőt viselsz, akkor szetted többi eleme maradjon letisztult, ezáltal hagyod érvényesülni egyedi kiegészítődet. A praktikussága sem utolsó szempont, mivel egy nagyobb méretű kendő akár sálként is funkcionálhat, amit a válladra is teríthetsz szükség esetén. Sokféleképpen megköthető, akár a táskád vagy frizurád is díszítheted vele, de egy nagyobb méretű modellt még a nadrágod övrészén is kipróbálhatsz az igazán extravagáns megjelenésért. Ez a piros, Daubner Anna által tervezett selyemkendő a jelenlegi kedvencem, mellényes, talpig fekete kosztümmel szépen kitűnik.

  • Finom, tavaszi blúz

    Tavaszi gardróbomban a könnyed, vékonyabb anyagú blúzok is helyet kapnak, tavasszal igazi must-have darabok. Ezek szintén remekül kihasználhatóak, sportosabb és elegánsabb szetteknél is kifogástalanul működnek, és mindig adnak valami plusz finomságot a megjelenéshez. Egész egyszerűen bármely pólós szetted felválthatod egy blúzzal, és máris teljesen más lesz a kisugárzásod. A basic, fehér vagy natúr színű darabokat preferálom, de mintás vagy élénkebb színű blúzokkal is próbálkozhatsz, kellemesen mutatnak ebben az évszakban. A ruhadarabok anyagára mindig érdemes nagyobb figyelmet fordítani vásárláskor, de akárcsak a ruháknál, ez a blúzoknál is többszörösen igaz, hiszen egy ilyen darabnál kifejezetten fontos, hogy finom esésű, jól szellőző, kellemes textíliát válassz. A poplin, a selyem és a len például mind olyan anyagok, amelyekben biztosan nem fogsz majd csalódni, ha pedig valami sportosabbra vágynál, akkor bátran nézz szét a farmeringek között is! Egy laza blúz bármely testalkaton csinosan mutat, ráadásul a ¾-es ujjhossz optikailag nyújtja a karokat, és ügyelj rá, hogy legalább félig a szoknyádba vagy nadrágodba betűrve hordd, mert a legtöbb esetben így jobban mutat!

  • Szezonális kabát

    Tavaszi kabátnak választhatsz olyan alapdarabokat, mint az ikonikus ballonkabát, a farmer-vagy bőrdzseki, de időjárástól függően akár egy vastagabb blézer is megteszi. Ez a Daubner Anna orgonalila dzseki az aktuális kedvencem, így az imádott blézereim most gyakran erre cserélem, igazán különleges darab, ezért végtelenül egyszerű ruhadarabokkal kombinálva is biztosan ütős szettet kapok végeredményül. Ha hűvösebbre fordulna az időjárás, akkor ajánlott rétegezni a kiskabát alá, jöhetnek a kardigánok, pulóverek, hosszú ujjú felsők vagy akár pluszba egy body is mindezek alá, ami nagyszerű alapot nyújt a profi rétegezéshez. Ez ilyenkor mindig praktikus, mert könnyű megfázni a szeszélyes tavaszi időjárásban – napközben, a melegebb órákban megválhatsz az extra rétegektől, reggel és késő délután pedig újra magadra kaphatod őket. Az idei tavaszi kabát trendek közé tartozik a cropped dzseki, amelynek hossza derékig ér, a többé-kevésbé vintage stílusú bőr anyagú blézerek és a derék részen megkötős kiskabátok. Ezek a darabok szintén jól kihasználhatók, passzolnak a legtöbb stílushoz.

Remélem cikkemből sikerült inspirációt merítened, és Te is sikeresen kialakítod tavaszi gardróbod!