Szkvalán vagy hialuronsav? Mindkettő?

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

Akár tapasztalt bőrápoló vagy, akár csak most kezded kialakítani a napi rutinodat, valószínűleg hallottál/olvastál már a két sztár összetevőről, a szkvalánról és a hialuronsavról. És azt tudod, hogy mik az előnyei egyiknek vagy másiknak? Vegyük sorra őket.

  • A hialuronsav előnyei

    A fiatal bőrben természetesen termelődő hialuronsav kulcsfontosságú szerepet játszik a bőr hidratálásában, és népszerű összetevő a bőrápolási termékekben. Lássuk az előnyeit!

    Hidratálás – segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát.

    Bőrtónus, bőrtextúra – javítja a bőr tónusát és textúráját a fiatalosabb, simább arcbőr érdekében.

    Szarkalábak és ráncok – csökkenti/késlelteti a szarkalábak és ráncok megjelenését.

    Védelem – segít megerősíteni a bőr védőrétegét, leküzdeni az irritációt, a foltosodást és a bőrérzékenységet, valamint a külső tényezőktől is megóvja a bőrt.

  • A szkvalán előnyei

    A szkvalán egy természetes hidratáló folyadék, amely segít fenntartani a bőr tápláltságát, megelőzni annak kiszáradását és védi a bőrt a káros stresszorokkal szemben. Továbbá ezek miatt szeretjük annyira:

    Zsírosság – segít a bőr faggyú túltermelésének szabályozásában.

    Szarkalábak és ráncok– segít csökkenteni a szarkalábak és ráncok megjelenését, fiatalosabb megjelenést biztosít.

    Hidratálás – hidratálja a bőrt, anélkül, hogy túlzott zsírosodást okozna.

    Bőrtónus, bőrtextúra – elősegíti a bőr egyenletes textúráját, sima, ragyogó arctónust biztosít.

  • Mivel mindkét összetevő hasonló tulajdonságokkal és előnyökkel rendelkezik, valójában a személyes preferenciáktól és egyéni adottságoktól függ, hogy kinek melyik válik be. De miért ne próbálhatnád meg rétegezni a kettőt? Ügyelj azonban arra, hogy először hialuronsavat használj a hidratáláshoz, ezután vesd be a szkvalánt a nedvesség maximális megtartásához. Külön-külön is kipróbálhatod őket, hogy megtapasztalhasd, melyik a hozzád leginkább passzoló szérum. Mind a szkvalán, mind a hialuronsav nem komedogén (vagyis nem tömíti el a pórusokat), és még az érzékeny bőr számára is biztonságosak. Hidratálásra és bőrfiatalításra fel!

Ha a továbbiakban sem szeretnél lemaradni a beauty tippekről és egyéb újdonságokról, akkor csatlakozz a Fourelle Co. közösséghez! Iratkozz fel a hírlevélre, amit heti egyszer küldünk!