Szérum kisokos – melyik szérum mire való?

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

A bőrápolási rutin alapvető elemei a különböző szérumok, amelyek jellegzetessége, hogy egy adott bőrprobléma kezelésére valók. Vizsgáljuk meg őket közelebbről!

  • Retinol:

    a szarkalábak, ráncok megszüntetéséhez és a bőrtextúra javításához

    A korral együtt járó kollagénvesztés hozzájárul a szarkalábak és ráncok kialakulásához. A bőrsejtek aktiválásához és a kollagéntermelés fokozásához a retinolt ajánlják a szakemberek. A retinol növeli továbbá a hialuronsav szintjét is, ami teltséget és hidratáltságot biztosít az arcbőrnek.

  • Bakuchiol:

    érzékeny bőrűeknek vagy kismamáknak a szarkalábak és ráncok ellen

    A bakuchiol egy természetes retinol alternatíva, amely a Psoralea corylifolia növény leveleiből származik. Ugyanúgy működik a bőrben, mint a retinol, de kevésbé valószínű, hogy irritációt (például bőrpírt és hámlást) vált ki, így jó választás lehet azok számára, akiknek gyengédebb öregedésgátló termékre van szükségük. A retinollal ellentétben a bakuchiol terhesség alatt is biztonságosan használható.

  • Hialuronsav:

    a kombinált vagy zsíros bőr hidratálásához

    Ezt az összetevőt valószínűleg sokan ismeritek. A hialuronsav többek között intenzíven hidratálja a bőrt, serkenti a bőrsejtek növekedését, elősegíti a bőr feszességét, rugalmasságát, puhaságát. Segít a pattanások ás a dermatitisz okozta panaszok esetén is, továbbá ápolja a zsíros arcbőrt.

  • Szalicilsav:

    a pórusok csökkentése és a pattanások megelőzése érdekében

    Ha nem tudsz megbarátkozni a pórusaiddal (meg tudlak érteni), egy speciális szérum segíthet rajtad. A bőrgyógyászok az alfa-hidroxisavak (AHA-k) (például glikolsav vagy tejsav) kombinációjának használatát javasolják az eltömődött pórusok kitisztítására, valamint a szalicilsavat, amely egy béta-hidroxisav (BHA). A szalicil lágyítja és feloldja a keratint, amely a pórusok eltömítéséért felelős.

  • Peptidekkel teli szérum:

    a megereszkedés megszüntetéséhez

    Ha úgy érzed, bőrödnek több rugalmasságra van szüksége, válassz peptideket! A peptidek aminosavláncok, amelyek fehérjéket alkotnak. Ezek javítják a bőr szerkezetét és kiválóan alkalmasak a megereszkedett bőr feszesítésére.

  • Antioxidánsok:

    a pigmentproblémák kezeléséhez

    Ha a fakó vagy foltos bőr kezeléséről van szó, a bőrgyógyászok a C-vitaminban gazdag szérumokra esküsznek. A kutatások azt mutatják ugyanis, hogy a C-vitamin, amely egy erős antioxidáns, hatékonyan halványítja a nem kívánt pigmentációt és megelőzi a jövőbeni sötét foltok kialakulását.

  • Resveratrol:

    a bőr védelme és az öregedés lassítása érdekében

    A resveratrol egy polifenol, amely egy, a szőlőben található növényi vegyület. A resveratrol a szakemberek egyik kedvenc összetevője – egy igazán hasznos antioxidáns, amely mögött sok kutatás áll. Nemcsak serkenti a kollagéntermelést, de antioxidáns tulajdonságai révén megvédi a bőrt a szabad gyökök káros hatásaitól és lassítja az öregedést.

Ha a továbbiakban sem szeretnél lemaradni a beauty tippekről és egyéb újdonságokról, akkor csatlakozz a Fourelle Co. közösséghez! Iratkozz fel a hírlevélre, amit heti egyszer küldünk!