A láthatatlan “no makeup” smink

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

Korábban már bemutattam nektek a blogon az egyszerű hétköznapi sminkrutinom, ami az alapja a mai „no makeup” sminknek. Erre akkor esik a választásom, amikor valamivel többre vágyom, mint a mindennapi sminkem, viszont naturális vonalon maradnék. Ennek a „láthatatlan” sminknek a célja, hogy úgy tűnjön, mintha nem is sminkeltél volna, a különbség mégis óriási, a végeredmény pedig üde és friss.

  •  A „no makeup makeup” legfontosabb eleme az alapozás, ami egy hidratált arcbőrrel kezdődik, így ne feledd alaposan előkészíteni a bőröd a kedvenc hidratálóddal és kellő folyadékbevitellel! Ez után következhet az alapozás: én a Dior Backstage Face & Body alapozóra esküszöm, az örök kedvencem. Fontos, hogy olyan terméket válassz, ami tökéletesen illeszkedik a bőröd árnyalatához, és a nyakad se hagyd ki a felvitelnél! Ez után következhet a Tarte Ultra Creamy korrektor, amivel az apróbb bőrhibákat korrigálom. Ha egy szuper korrektort keresel, akkor bátran ajánlom ezt a figyelmedbe, nagyszerű a fedése, kellemes krémes állagú és 35 különböző árnyalatban kapható.

  •  

    Ezt követően a Makeup Forever Ultra HD Loose púdert használom, ami szakmai körökben egy ikonikus darabnak számit, nem véletlenül: a sminkem egész napra tökéletesen fixálja. Ezen felül nem szárít, és a fénylő területeket is tartósan mattítja, anélkül, hogy mű hatást keltene. Az arccsontom a Mac Radiant Matte bronzosítóval emelem ki, ami limitált szériás darab volt, de bátran használd a kedvenced!

  •  

     

    A Chanel Blue Serum Eye egy finom, selymes állagú szérum, amely a szemkörnyék ápolására készült. Ez a termék is egy csoda; jelentősen halványította a ráncaim, illetve az örökölt, szem alatti karikáim sem hangsúlyosak annyira, amióta ezt használom. Két fő összetevője a zöld kávé és az olíva, előbbiből nagy mennyiségű antioxidánst, utóbbiból pedig esszenciális zsírsavakat nyertek ki egy sajátos eljárással, aminek köszönhetően még növelték is a termék hatóanyagtartalmát.

  • Ez után egy puha, barna MAC szemceruzával kiemelem a szemem alsó és felső vízvonalát és néha még a felső szempilláim tövét is kihúzom vele. A barna sokkal természetesebb a feketénél; lágy, meleg tekintetet varázsol. Végezetül pedig jöhet a Nars Climax Extreme szempillaspirál, ami évek óta nagy kedvencem, korábban itt már írtam is róla. Lenyűgöző, mégis kellemes pillákat varázsol.

Ha kedvem tartja, olykor még egy visszafogott, rózsás vagy nude rúzst is feldobok. Remélem hasznodra válnak a tippjeim – iratkozz fel a hírlevélre, hogy ne maradj le róluk a jövőben sem!