7 méregtelenítési tipp a ragyogó bőrért

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

Mindennapjainkban - gyakran észrevétlenül - számos méreganyagot viszünk be a szervezetünkbe. Gondoljunk csak a városi, szennyezett levegőre vagy a mesterséges adalékanyagokkal dúsított ételekre, amik igencsak hátráltatják a szervezetünk méregtelenítési folyamatát. Ugyanakkor ideális esetben az egészséges szervezet alkalmas arra, hogy kiválóan megtisztítsa önmagát a felgyülemlett káros anyagoktól. Cikkünkben 7 tudományosan bizonyított tippet szedtünk össze, amelyek segítségedre lesznek az egészséges, ragyogó bőr eléreseben.

  • 1. Támogasd a tested méregtelenítő rendszerét!

    A máj, vesék, vastagbél rendeltetésszerű működésük esetén megszabadítják a szervezetet a toxinoktól, beleértve a bőrödet is. Hogyha a célod az egészséges, gyulladástól mentes bőr elérése, akkor a legjobb módszer ezen szervek támogatása a működésükben. Mindennapjaidban törekedj a teljes értékű, tiszta étkezésre! A legjobb, ha növényi alapú étrendet részesítesz előnyben, emellett napi szinten igyál meg minimum két liter vizet, és minimalizáld az alkoholfogyasztásodat! Fontos, hogy nemcsak az étkezes terén, hanem kozmetikumvásárlás esetén is törekedj a természetes összetevők választására!

  • 2. Kétfázisú arctisztítás

    Kétfázisú arctisztítás alatt két különböző összetételű arctisztító alkalmazását értjük. Első lépésként olajalapú vagy krémes állagú arctisztító használata ajánlott, ezt pedig egy vízalapú termék követi. A kétlépcsős rutin által biztos lehetsz abban, hogy sikeresen eltávolítottad a sminkmaradványokat, lerakódott szennyeződéseket, így bőröd szabadon lélegezhet. Nem utolsó sorban a tiszta bőrfelületen a szérumok, hidratáló krémek is könnyebben felszívódnak.

  • 3.  A hámlasztás fontos, de ne vidd túlzásba! 

    Az elhalt hámsejtek könnyen eltömíthetik pórusaidat, ezért elengedhetetlen a radírozó/hámlasztó termékek használata. Vásárláskor ügyelj arra, hogy gyengéd összetételű terméket válassz! Két különböző hámlasztó áll rendelkezésünkre: fizikai, illetve kémiai hámlasztók. Előbbiek leradírozzák az elhalt hámsejteket a bőr felszínéről,  utóbbiak pedig feloldják. Bőrtípusonként eltérő, hogy melyik fajta az ideális számodra, azonban a túlzott használat kiszáradt bőrhöz, irritációhoz vezethet, ezért mindig figyelj oda a mértékletességre!

  • 4. Építs be egy hidratáló agyagmaszkot a bőrápolási rutinodba!

    Az agyagmaszkok hatékonyan eltávolítják az elhalt hámsejteket, csökkentik az olajtermelést, mélyen tisztítják a pórusokat, és sokat segíthetnek pattanásra hajlamos bőrön. Az agyagban megtalálható ásványi anyagok javítják a bőr általános állapotát, segítenek megnyugtatni azt. Fontos, hogy olyan maszkot válassz, ami hidratáló összetevőket is tartalmaz, például hialuronsavat vagy shea vajat, különben könnyen kiszáríthatja a bőrödet!

  • 5. Óvd meg bőrödet a környezetben előforduló káros anyagoktól, UV-sugárzástól!

    A környezetünkben előforduló toxinok, szennyeződések nem kímélik arcbőrünket, az UV-sugárzás káros bőröregítő hatásáról már nem is beszélve, ezért elengedhetetlen a fényvédő napi szintű használata. A legjobb, ha olyan terméket választasz, amely antioxidánsokat is tartalmaz, mivel megvédik a bőr felszínét a környezeti ártalmakkal, szennyeződésekkel szemben, valamint szintén segítségünkre vannak az UV-védelemben. A bőrápolásban antioxidánsok alatt főként C-vitamint, E-vitamint, zöld teát és piknogenolt értünk.

  • 6. “Méregtelenítsd” a kozmetikai termékeidet!

    Sajnos számos termék olyan összetevőket tartalmaz, amelyek károsíthatják bőrünket. Vásárlás előtt érdemes utánaolvasnod az adott termék összetevőinek, ha pedig rendszeresen tanulmányozod a kozmetikumaid, hamar megtanulhatod, mire kell odafigyelni. Törekedj a természetességre, amennyire csak teheted minimalizáld a szintetikus összetevőket!

  • 7. Aludd ki magad! 

    A tested egészséges működéshez elengedhetetlen a megfelelő, napi 7-8 óra alvás, ugyanis szervezeted ilyenkor méregtelenít, állítja helyre a szövetkárosodást. A rendszeres, minőségi alvás erősíti az immunrendszert, növeli az energiaszintet. Lefekvés előtt ne feledkezz meg a bőrápolási rutinodról, a natúrkozmetikumok
    segítenek a relaxációban, így alvásod minősége is javulhat!

Szerző: Tóth Angéla

Remélem, hasznos tippekkel gazdagodtál a cikkből, ha pedig továbbra sem szeretnél lemaradni az újdonságokról, akkor iratkozz fel a hírlevélre!