Így őrizd meg a vágott virágok frissességét

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

Végre itt a virágszezon! Ahhoz, hogy frissen tartsd az otthonodat díszítő csokrokat, sokszor elég, ha szétnézel a háztartásban és bevetsz néhány szuper trükköt. Íme 5 talán picit meglepő, mégis hatásos módszer a virágok frissességének fenntartásához.

  • Szénsavas üdítő: Önts ¼ csésze üdítőt egy friss virágokkal teli vázába! A benne lévő cukor hosszabb ideig tartja virágzásban a növényeket. A csokor még a 10. napon is ugyanolyan egészségesnek tűnik, mint az 1. napon, azzal a különbséggel, hogy a virágok gyorsabban nyílnak ki a kezelés után.

  • Vodka: Happy hour a virágoknak! Ha néhány csepp vodkát adsz a vízhez, az lelassítja a hervadás folyamatát az alkohol azon képessége révén, hogy csökkenti az etén nevű növényi hormon termelődését. Egyes szakértők azt is javasolják, hogy tégy egy összemorzsolt aszpirint is a vázába a pH-szint csökkentésére, vagyis a frissesség megőrzéséhez (és nem a macskajaj miatt).

  • Érmék: Az érmékben lévő réz savas tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek a vízben és a virágokon szaporodó baktériumok ellen is küzdenek. Egyetlen pénzérme a váza alján és a virágok még tovább lesznek szépek.

  • Almaecet és cukor: Keverj össze 2 evőkanál almaecetet és 2 evőkanál cukrot egy vázában! Az ecet antibakteriális szerként, míg a cukor kiegészítő virágtápként működik.

  • Hűtő: Minden este lefekvés előtt tedd be a csokrot a hűtőszekrénybe (kb. 8 órára)! A növények hűvösebb hőmérsékleten is virágoznak, sőt, szeretik is a hideget, így tovább maradnak frissek.

Ha továbbra sem szeretnél lemaradni az enteriőr, beauty, lifestyle és divattippekről, akkor csatlakozz a Fourelle Co. közösséghez! Iratkozz fel a hírlevélre, amit heti egyszer küldünk!