Hogyan öltözködj a testalkatod szerint?

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

  • Előfordult már veled, hogy megrendeltél egy régóta vágyott ruhadarabot, de felpróbálva valahogy mégsem működött rajtad? Hogy mely ruhadarabok és stílusok mely testtípusokhoz passzolnak leginkább, az ma már könnyen megállapítható, mégsem mindenkinek egyértelmű. Ugyanakkor fontos kihangsúlyozni: minden test egyedi és gyönyörű, így nem feltétlenül kell változtatnod ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben. Azonban a testalkatod pontos ismerete segíthet abban, hogy olyan ruhákat válassz, amelyek a leginkább illenek hozzád. Lássuk, melyek a leggyakrabban előforduló testtípusok és azokhoz milyen ruhadarabok társíthatók az általános vélekedés szerint!

  • Fordított háromszög

    Tudtad, hogy Angelina Jolie, Demi Moore és Rene Zellweger is fordított háromszög testalkatúak? Ennek a testtípusnak a legfőbb jellemzői a széles vállak, valamint a derék és a csípő definiálatlansága. Kerüld a csónaknyakú, nagy galléros, nagy mintával ellátott felsőket! Fókuszálj inkább az alsó feledre, viselj A-vonalú szoknyát, széles szárú nadrágot vagy boyfriend farmert!

  • Téglalap

    „Atletikus” testalkatnak is nevezik. Egyenes váll- és csípővonal jellemzi, a derék nem hangsúlyos. Kate Hudson és Gweneth Paltrow is téglalap testformával rendelkezik. A derekadat körülölelő öv segít, hogy – hagyományos értelemben vett – nőies sziluettet kreálj magadnak. Viselj derékközépig érő nadrágot (akár lazát, akár testhezállót), vagy öves kabátot, de kerüld az egyenes szabású darabokat!

  • Szabályos háromszög vagy körte

    Kim Kardashian és JLo igazán sokat tudna mesélni a háromszög vagy körte alakú testalkatról, melyet a nagyobb volumenű alsó testrészek jellemeznek, úgymint a széles csípő, comb és fenék. Ha ilyen testalkatod van, nyugodtan viselj mintás, színes és széles nyakkivágással készült felsőket, továbbá rétegezhetsz is, hogy inkább a felsőtestedre irányítsd a figyelmet. Válassz sötét nadrágokat, amelyek karcsúsítják az alsótestedet!

  • Homokóra

    A homokóra testtípust a csípő és a váll egyenlő mérete írja le leginkább, amihez definiált derék társul. Az olyan sztárok, mint Beyoncé vagy Dita Von Teese, híresek homokóra alakjukról, de kétségkívül Marilyn Monroe a legismertebb homokóra-figura. Érdemes kiemelni tested legvékonyabb részét, vagyis a derekadat, továbbá kerülni a bő, fazontalan darabokat. Válassz ferde zsebű vagy zseb nélküli nadrágokat (amelyek nem emelik ki annyira a csípődet), peplum felsőket és miniszoknyákat, ha szeretnéd a lábadat is hangsúlyozni.

  • Gömbölyded vagy alma

    Ennél a testformánál a felsőtest nagyobb, mint az alsótest, és nincs határozott derékvonal. Stílusos lehetsz ceruzaszoknya-bő felső kombinációval, esetleg egy karcsú, térd feletti ruhában blézerrel kiegészítve. Inkább mellőzd a vállhangsúlyos, illetve a túl díszes darabokat! Szerezz be pár menő, egyenes szárú farmert és trendi leggings-t, utóbbihoz válassz laza szabású ingeket!

A lényeg az aranyközépút megtalálása, illetve az, hogy bármit is viselsz, önazonos legyél. Nyugodtan lépd át a határaidat, hiszen az öltözködés a kreativitásról és az önkifejezésről (is) szól.