Nyári arcápolás kisokos

Kövesd a Fourelle Co.-t az Instagramon is!

Tudtad? Ahogy melegszik az idő és nő a páratartalom, a bőr faggyúmirigyei elkezdenek felesleges faggyút (természetes olajat) termelni. Nyáron gyakoribbak az aknés elváltozások, de a bőr leégése, kiszáradása, az UV-sugárzás és a napérzékenység is problémákat okozhatnak. Az alábbi tippekkel és trükkökkel nyáron is megóvhatod a bőröd.

  • Hidratálj rendszeresen!

    Nyáron a hidratálás kulcsfontosságú. A szervezet optimális működése és a bőröd egészsége érdekében napi minimum 2-3 liter vizet fogyassz el! A kókuszvíz, a görögdinnye és a friss gyümölcslevek is segíthetik, hogy hidratált maradj és kiürüljenek szervezetedből a méreganyagok. A szokásos hidratáló rutinod mellett használj arcmaszkot az esti arcmosás után, ami alvás közben is táplálja szomjas bőröd!

  • Ne felejts el bőrradírozni!

    Hetente legalább kétszer használj bőrradírt az arcodon, hogy eltávolítsd a felesleges szennyeződést és zsírt a bőrről. Vigyázat! Csak a bőrtípusodnak megfelelő bőrradírt használj, amit finoman, körkörös mozdulatokkal masszírozz arcbőrödbe!

  • Használj fényvédőt!

    A nap UV-A és UV-B sugarai komoly károkat okozhatnak az arcbőrön, például idő előtti öregségi foltokat vagy ráncosodást. Egy jó fényvédő 30-50 SPF faktorral létfontosságú a nyári hónapokban, még akkor is, ha az idő nagy részében bent tartózkodsz. Ha úszni vagy strandra mész, egy nap többször is alkalmazz fényvédőt!

  • Hagyd el az erős sminket!

    Az erős smink megakadályozza a bőr légzését, amit a magas páratartalom és a hő már amúgy is korlátoz. Erős kozmetikumok helyett érdemes például színezett ajakbalzsamot bevetni.

  • Szerezz be egy jó tonert!

    Egy jó tonik hatékonyan zárja be a nyitott pórusokat. A faggyúmirigyek maximális száma az arc T-zónájában található. Annak elkerülése érdekében, hogy az izzadság és az olaj eltömítse ezeket a pórusokat, használj aloe vera vagy uborka alapú tonikokat!

  • Fogyassz friss gyümölcsöket, zöldségeket!

    Fogyassz salátákat és zöldségeket – ezek segítenek a szervezetnek belülről lehűlni. A szezonális gyümölcsök, például görögdinnye, a citrusfélék és a gyümölcslevek nagy szerepük van a bőr egészségének megőrzésében.

Ha a továbbiakban sem szeretnél lemaradni a beauty tippekről és egyéb újdonságokról, akkor csatlakozz a Fourelle Co. közösséghez! Iratkozz fel a hírlevélre, amit heti egyszer küldünk!